FAQ

FAQ staat voor Frequent Asked Questions of te wel veelgestelde vragen. Op deze pagina beschrijven we procedures en tips over de toegang tot de site.

Inhoudsopgave

1. Kan iedereen zich registreren?
2. Hoe registreer ik me ?
3. Welke informatie van mij is zichtbaar op de site?
4. Hoe stel ik mijn profielfoto in?
5. Bekende problemen.
6. Ik kom er niet uit. Hoe nu verder?
7. Kan ik een mail krijgen als er iets geplaatst wordt in het “Stamcafé”? 

1. Kan iedereen zich registreren?

Momenteel wel. Mocht je echter niet op de ledenlijst staan dan wordt je gevraagd lid van de vereniging te worden. Zo niet dan wordt je inschrijving doorgehaald.
Terug

2. Hoe registreer ik me ?

Om te kunnen inloggen moet je je eerst registreren. Dit doe je om op de keuze “Log In”-> “Registreren”. Je krijgt dan een invulformulier. Hier wordt om wat elementaire informatie gevraagd. Gebruikersnaam, e-mailadres, wachtwoord en naam(Name) zijn verplicht. De naam is de naam die getoond wordt op de site. Verzoek is om hier je eigennaam op te geven en geen schuilnamen als “Pinkeltje” of “De Vlugge”. E-mailadressen worden niet op de site getoond.
Daarna zijn er wat velden waarin je vrije tekst kunt invullen. “Wat gegevens” is bedoeld voor je adresgegevens. Standaard zijn die alleen te zien voor ingelogde leden. “Activiteiten” is bedoeld om wat informatie over jezelf te geven: b.v. waar vlieg je mee, maai je het gras op het vliegveld iedere week, interessegebieden o.i.d. Beperk dit tot maximaal een paar regels. Standaard wordt dit blok getoond aan iedereen, dus ook aan toevallig langskomende bezoekers. Dat kun je veranderen en alleen zichtbaar maken voor leden. Of alleen voor jezelf.
Tot slot: kijk nogmaals of het e-mailadres goed is ingevuld. Als alles naar tevredenheid is ingevuld kun je de aanmelding voltooien door “Voltooien” te klikken.

Je ontvangt nu een e-mail op het e-mail adres dat je hebt opgegeven. In de email staat een link. Klik daar op en de link gaat naar de website ven de MVCNOV en er verschijnt een mededeling dat je registratie voltooid is en dat je met de door jou opgegeven informatie kunt inloggen.
Krijg je de bevestiging niet binnen een paar minuten dan is je inschrijving niet goed aangekomen. Helaas moet je het dan opnieuw proberen.
Terug

3. Welke informatie van mij is zichtbaar op de site

Voor alle bezoekers bij de site die eens komen kijken is alleen de naam (zie 2.) die je opgeeft zichtbaar. Die kan ook niet verborgen worden.
Je e-mail adres is, behalve voor de webbeheerder(s), voor niemand toegankelijk.
Als je een profielfoto instelt is deze voor alle bezoekers zichtbaar. Ook deze kan niet verborgen worden.
Van alle ander informatie kun je zelf aangeven wie het mag zien. Over het algemeen kun je kiezen uit 3 niveaus: Iedereen, alleen leden of alleen voor jezelf. Dit kun je ten allen tijde wijzigen via “Activiteiten leden” -> “Profiel” tab “Bewerken”
Terug

4. Hoe stel ik mijn profielfoto in?

Kies “Activiteiten leden” -> “Profiel” en kies het tabblad “Profielfoto bewerken”. Uit je foto collectie op je pc een foto selecteren en de foto (jpg) naar de aangewezen plaats slepen. Je kunt de foto nu bijsnijden. Als het er goed uitziet op “Bijsnijden” onder de foto klikken. Dus niet vergeten om op “Bijsnijden” onder de foto te klikken.
Terug

5. Bekende problemen

Hoewel zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van Nederlandstalige modules bij de opzet van de website, komen er af en toe een niet uit het Engels vertaalde kreet langs. Helaas moeten we daar dan mee leven.
Terug

6. Ik kom er niet uit. Hoe nu verder?

Vragen kun je naar de webbeheerder, de webmaster,  sturen. Het streven is om geen e-mailadressen op de site te zetten. Ook die van de webbeheerder dus niet. Maar mocht je het e-mailadres niet hebben, dan kun je via het contactformulier vragen om contact met je op te nemen.
Terug

7. Kan ik een mail krijgen als er iets geplaatst wordt in het “Stamcafé”?

Ja, je kunt je als je geregistreerd bent  abonneren op het hele forum of op een specifiek draadje dat je wilt volgen. Al je ingelogd bent en op “Stamcafé” klikt staat onder de titel van de pagina “Home Forums Stamcafé Inschrijven” Als je op “Inschrijven” klikt ben je geabonneerd op het  forum en krijg je een mail zodra er een reactie op enig onderwerp wordt geplaatst. Je kunt ook naar een specifiek draadje gaan. Ook daar staat in de kop van de artikelen de tekst  “Inschrijven“. Door hier op te klikken hier kun je je daar op abonneren.
Ben je ergens op geabonneerd, dan is de tekst “Inschrijven” veranderd in  “Uitschrijven“. Daar op klikken en het abonnement stopt.
Informatie over je activiteiten en abonnementen vind je via “Activiteiten van leden” -> “Profiel” -> tabblad “Forums”.
Terug

Geef een reactie