Een zaterdagmiddag bij de MVCNOV

Het weer was afgelopen zaterdag uitstekend. Dus maar naar het veld getogen. En het fototoestel meegenomen om eens vast te leggen wat er zoal te zien is. De verscheidenheid van modellen is groot. Een gevarieerd gezelschap dus. Naast de al jaren aanwezige brandstof vliegtuigen, zijn er ook de snel in populariteit stijgende jets aangedreven met een elektro impeller. En de nodige helikopters en elektro modellen.

Deze Viperjet is een vertegenwoordiger van de snel oprukkende elektro impeller categorie.  De Viperjet bleek de nodige problemen te hebben met opstijgen vanaf het, toch wel kort gemaaide, gras. Na diverse pogingen ging het toch fout en moet het model terug naar de werktafel voor wat reparaties. En wat aanpassingen. En dan de volgende keer een nieuwe poging,

De vereniging herbergt een grote groep helikopter vliegers. Over de helikopters is altijd veel overleg. Maar uitleg dat wordt altijd met veel enthousiasme gegeven. Voordelen van elektro- en brandstof aandrijvingen, van het al dan niet toepassen van flybarless systemen en vooral: de afstelling.

Wat is nu optimaal? En zoals gebruikelijk in de modelvliegwereld: zoveel vliegers, zoveel meningen. Maar al  met al geven al die meningen natuurlijk wel een compleet beeld. En dat beeld resulteert uiteindelijk in een goed vliegend model. Hoewel volgens de vlieger: bijna goed!


Het hoeft niet ingewikkeld. Gewoon recht toe recht aan vliegen met een ARF (Almost Ready to Fly) gebeurt natuurlijk ook. Hier met een Multiplex FunCub.

Hieronder staat een link naar alle gemaakte foto’s.

1 gedachte op “Een zaterdagmiddag bij de MVCNOV

Reacties zijn gesloten.