F5B- wedstijd 15 mei

Op zondag 15 mei zal, indien het weer dat toelaat, tussen 12.00 en 17.00 uur de aftrap plaatsvinden van de 2de NK F5B-wedstrijd op het modelvliegveld van Modelvliegclub Noord Oost Veluwe, aan de Ziebroekseweg te Vorchten (Gelderland).

Het betreft hier een zweefwedstrijd rakkenvliegen. Deze spectaculaire sport wordt beoefend met een snel modelzweefvliegtuig, voorzien van een elektromotor, die in 200 sec. een afstand van 150 meter zo vaak mogelijk, zonder motor, wordt doorgevlogen. Zodra het vliegtuig de A- of B-lijn passeert, zorgen zij ervoor dat een akoestisch signaal klinkt, de piloot weet dan dat hij de lijn gepasseerd is en keert het vliegtuig. Buiten de rakken mag de motor maximaal 10 maal ingeschakeld worden en zal supersnel weer hoogte winnen. Na deze eerste taak begint direct de 2de taak zweef en thermiekvliegen van 10 minuten met zo min mogelijk motor gebruik na deze 10 minuten moeten we precies op tijd geland zijn op of nabij het doel van 10, 20 of 30 meter Elektronica en scheidsrechters zien erop toe dat alles volgens de regels verloopt.

Iedereen die kennis wil maken met deze klasse of een keer wil meevliegen is van harte welkom voor beginners zijn er eigenlijk geen eisen voor het model. Iedere elektro zwever waar een beetje snelheid in zit kan mee doen. We zijn een gastvrij groepje vliegers die altijd bereid zijn om te helpen of te adviseren. Maar ook zijn mensen uit de vereniging altijd van harte welkom voor hulp bij onze wedstrijd voor tijdwaarneming van de vliegers tijdens hun zweeftaak en landing.

Wil je ook meedoen laat het ons weten graag melden via de F5B.nl website of via mail ddewaart@frikkee.nl Tijdens de wedstrijd is het veld voor overige vliegers gesloten tijdens de pauzes mag en kan er wel vrij gevlogen worden.