FPV vliegen

Ik ben momenteel gefascineerd door het FPV-vliegen. Afgelopen zaterdag maar een Mobius camera op m’n FPV-racer gezet en wat video’s gemaakt. Uit de acht filmpjes de onderstaande collage gemaakt. Geeft naast de vliegbeelden ook een aardige impressie van de status van het project “ruimte voor de rivier”. Vergeet niet de video op 1080p te zetten voor een betere kwaliteit.

Overigens is aangegeven dat de werkzaamheden rondom de nieuwe wetering met een week of 6 wel afgerond zouden moeten zijn, dus zo rond eind mei – begin juni.

De video geeft een aardig beeld van wat ik zie als ik vlieg, met dien verstande dat de videobril een 4:3 beeld geeft en deze video 1:9 is. Verder is de resolutie van deze video veel beter dan die in de bril.

Voor diegenen die niet weten hoe je met een quad vliegt: met gas maak je hoogte. Wil je snelheid maken dan moet je de neus naar beneden kantelen. Iets meer gas geven en de quad gaat vooruit. Remmen: gas terug en de quad horizontaal leggen. Dat betekent dat bij hogere snelheid de neus (en dus ook de opname van de video) naar beneden gericht is.

Hieronder wat ik gebruik voor het FPV vliegen: een kleine quad, zender en video bril.

160410 - FPV Quad - 001

En een detail van de quad. Hier met twee cameraatjes. De onderste is voor het vliegen, met de bovenste is de video gemaakt.

160410 - FPV Quad - 002